РИОСВ най-сетне видя замърсяване на въздуха в Бургас

РИОСВ най-сетне видя замърсяване на въздуха в Бургас - E-Burgas.com
Снимка kmeta.bg

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас най-сетне откри замърсяване на въздуха в принадлежащата и територия. За периода 28 декември - 3 януари са регистрирани превишения на средноденонощните норми на контролираните замърсители в бургаския квартал Долно Езерово. Завишенията са с 1.03 пъти на фини прахови частици, а данните са съобщени от община Бургас, а не от екоинституцията.

В бюлетина си, от администрацията, съобщават че за въпросния период на територията на община Бургас са действали 2 автоматични станции, 1 ДОАС система ОПСИС и 1 мобилна станция за контрол качеството на въздуха.

Следят се концентрациите на замърсителите серен диоксид, азотен диоксид, азотен оксид, сероводород, въглероден оксид, озон, толуен, ксилен, фини прахови частици, бензен и стирен.  

Свързани статии
ЕС: България не е изпълнила задълженията си за качество на въздуха Българската столица на 8-мо място по най-мръсен въздух в света Обществено обсъждане за мръсния въздух ще се проведе в Бургас Мръсният въздух убива над 8 500 българи годишно Община Бургас: Дървата и въглищата са основния замърсител на Долно Езерово Наближава крайният срок за кандидатстване за подмяна на стари печки Не пропускайте шанса да подмените старата си печка на дърва с нов уред на екологично гориво Приемът на документи за подмяна на стари печеки в Долно Езерово е до края на май Над 2200 семесйтва от Долно Езерово имат шанса да захвърлят дървата и да се топлят с екоуреди Отново следят качеството на въздуха в Долно Езерово
Тагове
мръсен въздух фпч
Коментари

Още от последните новини