Ресторантьорите спират протестите засега

Ресторантьорите спират протестите засега  - E-Burgas.com
Снимка БНР

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията обявиха, че прекратяват активните си протестни действия.

"Надяваме, че с тези наши действия сме дали недвусмислен сигнал на държавните институции, че повече няма да търпим насилствено затваряне на бизнеса. Нашата цел не беше да предизвикваме какъвто и да е дискомфорт у нашите съграждани, а само да дадем гласност на проблемите", се казва в официална позиция на СЗБ и БАЗ, предаде БТВ.

Собствениците на заведения обаче остават във висока стачна готовност, като поясняват, че отделни членове на сдружението могат да продължат да организират протестни шествия самостоятелно.

От СЗБ и БАЗ стартират и акция #СВОБОДАЗАБИЗНЕСА, която ще се изразява в поставянето на специално направени за целта плакати на витрините на обектите, както и чрез споделяне на постове в социалните мрежи.

"Целта - да покажем, както на държавните институции, така и на цялата общественост, че ще се борим докрай, за да защитим правото си на труд", се казва още в тяхното съобщение.

 

Свързани статии
Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Превозвачите готови за нови разговори, но и за нови протести Пътните строители отложиха протестите Стрители ще блокират пътища и по Великден Хотелиери и ресторантьори по морето търсят кадри за летния сезон И здравните работници готови за протест, искат по-високи заплати Музеите искат увеличение на средствата с 50% Алибегов плаши с протести от ваксинирани Ресторантьори стискат зъби, още не са започнали с уволненията заради мерките (Снимки) Отново над 4 800 новозаразени, протестите срещу мерките продължават
Тагове
протести ресторантьори
Коментари

Още от последните новини