Ресторантьорите спират протестите засега

Ресторантьорите спират протестите засега  - E-Burgas.com
Снимка БНР

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията обявиха, че прекратяват активните си протестни действия.

"Надяваме, че с тези наши действия сме дали недвусмислен сигнал на държавните институции, че повече няма да търпим насилствено затваряне на бизнеса. Нашата цел не беше да предизвикваме какъвто и да е дискомфорт у нашите съграждани, а само да дадем гласност на проблемите", се казва в официална позиция на СЗБ и БАЗ, предаде БТВ.

Собствениците на заведения обаче остават във висока стачна готовност, като поясняват, че отделни членове на сдружението могат да продължат да организират протестни шествия самостоятелно.

От СЗБ и БАЗ стартират и акция #СВОБОДАЗАБИЗНЕСА, която ще се изразява в поставянето на специално направени за целта плакати на витрините на обектите, както и чрез споделяне на постове в социалните мрежи.

"Целта - да покажем, както на държавните институции, така и на цялата общественост, че ще се борим докрай, за да защитим правото си на труд", се казва още в тяхното съобщение.

 

Свързани статии
Край на протестите? Държавата и пътния бранш се разбраха И ресторантьорите в Бургас се вдигат на протест, няма да блокират кръстовища Протестите на ресторантьорите продължават и днес Родители искат присъствено обучение, плашат с протести Туристическият бранш: Рестрикциите да идват със задължителни компенсации Напук! Ресторантьорите в Сливен подкрепят мерките: Притеснени сме от заболяемостта Вместо 6000 души: 20-ина протестиращи отказаха да блокират кръговото Алибегов плаши със затваряне на кръстовища Хотелиери и ресторантьори ще могат да се възползват от допълителни 106 млн.лв. по ОПИК Създават комисии за "Росенец" и полицейския произвол на протести
Тагове
протести ресторантьори
Коментари

Още от последните новини