Ресторантьори стискат зъби, още не са започнали с уволненията заради мерките (Снимки)

Ресторантьори стискат зъби, още не са започнали с уволненията заради мерките (Снимки) - E-Burgas.com

Стотици се включиха в протестното шествие в Бургас

Част от бургаските ресторантьоривсе още не са започнали с очакваните дратстични уволнения заради противоепидемичените мерки. Стотина човека от бранша днес излязоха на протест срещу въведените зелени сертификати.

„Уволнения не сме предприели все още, нямаме основание за това, знаем какво пише в Трудовия кодекс. Не можем да уволняваме хора, защото не искат да се ваксинират! Опитваме се да задържим персонала, дали под форма на отпуски или по друг начин, засега не сме уволянвали, но ако ситуацията продължи сигурно ще прибегнем и до това“, коментира общинският съветник и рестрантьор Манол Тодоров.

В неговите обекти 60% от персонала е ваксиниран, но не така изглеждала статистиката в национален мащаб – според Тодоров ваксинираните в бранша в страната са не повече от 20-30%.

Персонала изисква зелени сертификати, макар че не може да се установи дали това е човека, защото не може да му поиска лична карта. В неговото заведение ваксинираните са около 60%, но средно процента в цялата държава е може би не повече от 20-30%.

Той определи зелените сертификати като неработеща мярка, тъй като документите за изисквани от персоналите на заведенията, а пък същите нямат право да изискват документ за самоличност и на практика не може да се удостовери, че лицето, което представя зелен сертификат не е друго.

По отношение на държавните проверките Тодоров е категоричен, че са коректни, не натоварват клиентите и не продължават повече от 2 минути на маса.

Междувременно в шествието на протестиращите брнашовици се включиха стотици бургазлии, които се събраха пред РЗИ и продължиха към Билковата аптека, а оттам по бул. „Христо Ботев“ в посока жп гарата. Те се заканиха да пропускат единствено автобусите от градския транспорт.

Галерия
Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази
Тагове
протест ресторантьори
Коментари

Още от последните новини