Ремонтират къщата на Шагунов за над половин милион лева

Ремонтират къщата на Шагунов за над половин милион лева - E-Burgas.com

Ремонтът на Къщата на Шагунов може да започне в началото на следваща година. Пари за него са предвидени в капиталовата програма на Община Бургас. Те са в размер на 550 000 лева.

Единствената причина ремонтът да не е започнал досега е тази, че се изчаква промяна в статута на сградата. Общината поиска той да не е просто за жилищни нужди, а за обществени, в конкретния случай музейни дейности. С това са съгласни и частните съсобственици, тъй като собствеността не е изцяло публична.

Когато пристигне одобрение от Министерство на културата, моментално ще бъде издадено разрешение за строеж. Очаква се това да се случи до края на тази или в началото на следващата година.

Междувременно днес Общината реагира на сигнал за паднала част в задната страна на имота. Основната сграда със статут на паметник на културата е стабилна. Пропаднала е част от пристройка, която и без друго трябваше да бъде премахната. Обектът е обезопасен. Изчакват се последните дни, преди да започне възраждането на тази знакова сграда.

Свързани статии
Затварят ключово кръстовище в Созопол до 8 май АПИ обяви кои пътища в област Бургас ще бъдат ремонтирани през 2022 година Ето как изглеждат някои обновени улици в ЦГЧ след ВиК ремонтите (Снимки) Затварят за движение улица в Созопол до края на април АПИ: Кръпките по пътищата са временно решение, ремонтите ще започнат при по-топло време Ремонтират още една бургаска улица след подмяна на ВиК Въвеждат временна организация на движението по ул. „Индустриална“ Рекорден бюджет за регионално развитие, ето кои проекти в Бургаско са включени Затварят улица в Северната промишлена зона заради ремонт Ревизията на наддоговорените текущи ремонти на пътища продължава
Тагове
ремонт къща
Коментари

Още от последните новини