Разстреляха Мартин Божанов - Нотариуса в София

Разстреляха Мартин Божанов - Нотариуса в София - E-Burgas.com

Застреляха мъж в София. Жертвата е Мартин Божанов - Нотариуса, потвърдиха от МВР. Престъплението е извършено в кв. „Карпузица”. По информация  той е бил оцелен в главата.

По първоначални данни на разследващите става дума за изстрели с огнестрелно оръжие, попаднали в тялото и вероятно в главата на жертвата. Цяла нощ екипи са работили на място.


„Доколкото знам, Мартин Божанов – Нотариуса през годините е бил интересен покрай делото „Крашевски”. В момента служебно ми е известно, че в Софийската градска прокуратура има подадени сигнали за заплаха от негова страна спрямо магистрати”, заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова.

По думите ѝ се разпитват свидетели и се работи усилено по случая. Той може би е свързан и с имотни измами, добави тя. Кирилова не потвърди изтеклата информация, че убитият е свързан с прокурорски рекет.

„Имаме сигнали, подадени от магистрати, които не са прокурори, за отправени заплахи към тях”, съобщи градският прокурор.

„В начален етап на разследването сме, в момента се извършва оглед на местопроизшествието. Установяват се свидетели и очевидци. Умоляваме гражданите, ако разполагат с някаква информация, да ни съдействат”, заяви главният секретар на МВР Живко Коцев.

„Всички сили са вдигнати на крак и работим, за да установим кой е извършителят на убийството”, добави той.

Коцев потвърди, че сигнал за убийството е получен малко преди 20 ч. в сряда. Екипи на полицията са пристигнали на място веднага.

Снощи трябваше да се проведе учение на МВР в столицата, което в последния момент беше отменено. Не е ясно дали има връзка с убийството.

Заместник-градският прокурор на София Иво Илиев заяви, че ще бъде започнато досъдебно производство за убийство.

През 2008-ма Мартин Божанов – Нотариуса е осъден за имотна измама, а Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество му отнема 430 хиляди лева.

Божанов е и част от разследване на Антикорупционния фонд, според което той е осъществявал връзка с прокурори срещу заплащане - с цел решаване на проблеми на клиенти на обвинението.

Коментари

Още от последните новини