Разследват инцидент с негодна храна в училище в Равда

Разследват инцидент с негодна храна в училище в Равда - E-Burgas.com

Община Несебър извърши проверка по случая, публикуван в национална медия относно инцидент с негодна за консумация храна, предоставяна по Програмата за безплатни закуски от 1 до 4 клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Равда.

В училището, за което е подаден сигналът за нередност в качеството на хранителния продукт, беше извършена инспекция от РУО-Бургас. Протоколът от нея все още се очаква.

Община Несебър отнесе случая до Областната дирекция по безопасност на храните за последващ контрол от компетентните органи. На директора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Равда е връчено предписание с констатации от служители на Дирекция „Здравеопазване, образование и социални дейности“ при община Несебър.

Предписания за упражняване на първичен контрол при получаване на хранителните продукти по програмата е отправено към отговорните за изпълнение на договорите с фирмите-доставчици във всички училища на общината.

Община Несебър ще продължи да следи за спазването на нормативните изисквания и ще извършва проверки на всеки постъпил сигнал за нередност.

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец
Тагове
несебър равда хранително натравяне негодна храна
Коментари

Още от последните новини