Разлики между мъжа и жената, не само видимите

Разлики между мъжа и жената, не само видимите - E-Burgas.com

660_d752c8ac132b78735bcc93ad331f61a2

Понякога е трудно да направим равносметка за прогреса, който сме направили по отношение на ролята на половете. Нов проект обаче има за цел да опрости стереотипите от този тип, които срещаме в ежедневието си. По този начин е невъзможно да игнорираме негативизма, който носят със себе си, пише Huffington Pоst.

В новата книга на Taschen, озаглавена Man Meets Woman, можем да открием семпли зелени и розови пиктограми на родения в Пекин дизайнер Ян Лиу, който твори в Берлин (автор на 17 разлики между Изтока и Запада ). 38-годишният творец изследва съвременните роли на половете и използва минималистични изображения, за да илюстрира комплексната култура на стереотипите. Крайният резултат е един ефективен коментар на сексизма, който срещаме на работното място, по време на родителството и дори в леглото.

„Жените днес се опитват с все сили да се борят срещу тези стереотипи. Това е особено важен процес, който ще ни помогне да достигнем равенство между половете – казва Лиу. - Все още трябва да бъдат свършени много неща. От друга страна обаче, по време на този процес, сме изплашени от факта, че мъжете и жените наистина се различават в много аспекти.“

Пред огледалото  

Разговорите по телефона

Багажът

Сексуалният опит

Идеалната жена/ Идеалният мъж...на 15, 20, 30, 40, 50, 60 години

Напълно непонятните предмети

Най-силното оръжие

Съвременният мъж. Домакинята

Конкуренция

Количеството задачи

Странен мъж. Нормална жена

Мъжко списание. Женско списание. 

Ерген. Лека жена

Ужасна гледка. Секси

Перверзник. Смела жена

Мълчание

Ако трябва да намерят улица  

Ние сме толкова различни, но все още сме заедно!

Коментари

Още от последните новини