Разкриват близо 800 секции за българите в чужбина

Разкриват близо 800 секции за българите в чужбина - E-Burgas.com

Рекорден брой секции в чужбина ще бъдат разкрити за предсрочните парламентарни избори на 11 юли – 791 в 68 държави. Това реши късно вечерта в петък Централната избирателна комисия.

Най-много секции ще бъдат разкрити в Обединеното кралство. Там те ще бъдат общо 135. Следващи по брой са Турция, където секциите ще бъдат 121. В Германия ще бъдат разкрити 116 секции, а в САЩ - 58.

В секциите с над 300 души ще се гласува само с машини. До няколко дни се очаква да бъде подписан договорът за доставка на допълнителни 1500 машини. Българите зад граница са подали близо 72 хиляди заявления, което е с около 15-16 хиляди по-малко в сравнение с вота през април.

Големият брой места за гласуване зад граница се дължи на последните поправки в Изборния кодекс, според които пада ограничението за техния брой в чужбина.

Свързани статии
Мнозинството от българите предпочита да гласува с машини за честни избори Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Шеф в ЦИК: Разочарованието от политиците са причина за ниския вот Ден за размисъл преди изборите утре Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Демонстрации как се гласува с машина започват на ключови места в Бургас Започна пробното гласуване, 400 машини вече са из страната Българите зад граница с все по-слаб интерес към изборите МВР пусна телефонна линия за сигнали, свързани с изборите
Тагове
цик избори секции
Коментари

Още от последните новини