Ранената българка в Турция остава в критично състояние, друга наша сънародничка се издирва

Ранената българка в Турция остава в критично състояние, друга наша сънародничка се издирва - E-Burgas.com

Българката, която е била простреляна при атентата в Турция в новогодишната нощ, е в съзнание, но остава в критично състояние, съобщи за Дарик посланикът ни в Турция Надежда Нейнски.

Друга наша сънародничка, която също е празнувала в клуб „Рейна", се издирва.

Все още не са идентифицирани всички загинали, а свързването с тези, които са успели да избягат, е трудна, тъй като са оставили при паниката личните си вещи, телефони и документи в заведението.

"Направена е операция на младата българка, куршумът е засегнал белия дроб и гръбначния стълб. Все още не е ясно как се е оказала между куршумите, но в една от турските болници в Истанбул й е направена операция. В момента е в съзнание и е комуникативна. Лекарите определят състоянието й все още като критично и с риск и опасност за живота й. Тя е в интензивно отделение, но по-важното е, че е дошла в съзнание. Още е много рано да се правят прогнози за здравословното й състояние. Следващите часове и дни ще бъдат изключително важни за начина, по който тя ще се възстановява. Аз бях при нея, говорих й. Тя реагира на говор, въпреки че е в състояние, в което не може да отговаря", каза Нейнски за пострадалата българка.

Коментари

Още от последните новини