Рали пилотът на бургаския „Вромос“ Пламен Камбуров е новият стар републикански шампион

Рали пилотът на бургаския „Вромос“ Пламен Камбуров е новият стар републикански шампион - E-Burgas.com
Снимки clubs1.bg

Стоян Апостолов от „Елена Рейсинг Тийм“ е втори в крайното на клас „Турнинг“

Автомобилният състезател на бургаския клуб „Вромос“ Пламен Камбуров спечели за пореден път републиканската титла на затворен маршрут, като по този начин защити успеха си от миналата година и остава на върха.

Победата на Камбуров бе изстрадана вчера на пловдиската писта „Дракон“, в борба с другите двама борещи се за титлата – звездата Илия Царски и безспорния талант от последните години Константин Маршавелов.

Последното за годината състезание предложи на публиката невероятна драма с много обрати в най-елитния и мощен клас „Макси“, като и тримата пилоти дадоха всичко от себе си и много емоции за хилядите зрители. Това бе допълнено от факта, че титлата се решаваше в последния манш на тазгодишния шампионат.

В другия клас „Туринг“ бургаският състезател на „Елена Тийм Рейсинг“ Стоян Апостолов завърши втори и в двата манша, с което остана втори и в крайното генерално класиране. Шампион там стана младият Иван Влъчков, който бе и фаворит за титлата. Трети на подиума стъпи старозагорецът и организатор на автомобилни състезания Илия Бояджиев.

Галерия
Коментари

Още от последните новини