Радев: Служебният премиер ще е българин, мъж

Радев: Служебният премиер ще е българин, мъж - E-Burgas.com
Снимка: БНТ

Президентът Румен Радев посочи днес, че очакванията към служебния кабинет са огромни. Държавният глава не пожела да назове конкретни имена на човека, който ще оглави назначеното от него правителство, но отново уточни, че това ще е мъж.

„Въпрос на баланс е да се намери най-добрият екип. Служебният премиер ще е българин, мъж”, заяви Радев, цитиран от Нова тв, при поднасяне на венци пред Паметника на незнайния войн в София по случай отбелязването на 76 години от победата над нацизма.

Държавният глава обясни, че за да има избори на 11-и юли трябва да се изчака до 11-и май за издаване на указ за назначаването на служебно правителство.

„Ще направя всичко възможно, по най-бързия начин да имаме служебно правителство в сроковете според Конституцията”, добави той.

Относно думите на премиера в оставка Бойко Борисов от вчера, че 45-ия парламент струва милиони, Радев отговори: „Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко. По-скъпо от избори, по-скъпо от харчовете за Народно събрание. Тя е в огромни размери и с нея трябва да се борим”, уточни президентът.

 

Коментари

Още от последните новини