Пясъкът и морето не носят риск от заразяване с коронавирус

Пясъкът и морето не носят риск от заразяване с коронавирус - E-Burgas.com

Да се лежи на пясъка тази година е точно толкова безопасно, колкото беше и миналата година, и преди 10 години, заяви професорът по морска микробиология Адамантиа Ефстратиу. Според преподавателя по океанография Раня Зораки, дори и да сме на плажа, трябва да се поддържа известна дистанция.

В интервю за гръцката агенция „Практорио фм" двете преподавателки коментираха вероятността някой да се зарази с коронавирус на плажа или в морето.

При плуването в морето важат същите правила, както за което и да е място на открито. Хората трябва да внимават, ако някой кашля, да стои на разстояние поне метър и половина.

Иначе от самата морска вода няма как да се заразим с коронавирус и да се разболеем от това.

Относно плажа, поради слънчевата светлина и високите температури вирусът не може да оцелее, дори и да го има в пясъка.

Хората просто трябва да спазват правилото да стоят на определената дистанция един от друг. Препоръчва се на плажовете с шезлонги да се осигури най-малко 5 квадратни метра площ за всеки турист, за да се избегне близък контакт със съседа.

Що се отнася до идеята между шезлонгите да се поставят прегради от плексиглас като средство за защита Зораки смята, че тази идея може да бъде опасна, особено за малките деца.

Според проф. Ефстратиу, всички планове за поставяне на странни конструкции на пясъка са прекалени и нямат нищо общо с опазването на общественото здраве.

Свързани статии
Заповядайте на среща - литературна премиера с Мира Добрева Мира Добрева представя "Светулки зад решетките" в Бургас Христос Екзархос и бенд канят Бургас на Гръцка вечер на 2 март 2024 г. По случай 8 март "Приморец" кани всички жени на парти до зори! Търсите идеалния подарък за Свети Валентин? Изберете разкошен СПА пакет за него, нея или двойки Внимание, влюбени: "Приморец" кани на музикално-кулинарен Свети Валентин Магията на Коледа оживява в музика днес 20.12 в "Приморец" Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал Короновани красавици отново събират пари за благотворителност Порт Прим Арт Фест се утвърди като най-ценния културен форум на Бургас
Тагове
плаж море коронавирус
Коментари