Протестите не спират! Отново предстои блокиране на пътища и магистрали

Протестите не спират! Отново предстои блокиране на пътища и магистрали - E-Burgas.com
Снимка Мартин Петров

Протестни демонстрации са организирани в неделя за пореден път в почти цялата страна. Вълната от недоволство бе породена от цените на горивата, но впоследствие прерасна до протести срещу цялостния начин на живот у нас – ниски доходи, качество на здравеопазването, образованието и начина на управление на България през последните десетилетия. На няколко места се очаква блокиране на основни пътни артерии, сред които магистрала „Тракия“ и гранични пунктове, предаде БНР.

В Бургас за е насрочен един от най-мащабните протести срещу цените на горивата. В 12 часа недоволните ще се съберат на паркинга на хипермаркета на един от входовете на града. Към този момент не е обявено официално посоката на шествието и дали ще бъдат блокирани централни булеварди в града.

Росинка Бъчварова, която е сред хората повели недоволството, обяви, че тя и нейни колеги са подложени на натиск от полицията. Тя допълни, че протестът в Бургас е на целия народ и няма нужда от организатори, а надсловът му трябва да е „Социалното убиване на българина“. "Около 20 стотинки паднаха цените на горивата. Това не е заради световния пазар, а защото (властите) с това нещо се опитват да потушат народа", смята Бъчварова.

В Ямбол и Сливен планират блокиране на Тракия.

Коментари

Още от последните новини