Продължава да вали и днес, остават предупрежденията за опасно време

Продължава да вали и днес, остават предупрежденията за опасно време - E-Burgas.com

Днес в Северна България и в планинските райони ще вали сняг, в Южна България и по Черноморието- дъжд. Отново са в сила предупреждения за значителни количества, като най-много ще вали в Рило-Родопската област- до 50 л/кв.м. Има опасност от поройни наводнения във водосборите на р. Арда и р. Струма, сочи прогнозата на bTV.

Дневните температури ще останат в широки граници: от около 0 градуса в Северозападна България до около 10 градуса в югоизточните райони.

В планините над 1000 метра височина ще има значителни валежи от сняг, особено в Рило-Родопската област. Ще духа силен вятър, повишава се и лавинната опасност.  Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра – около минус 2 градуса.

Утре валежите ще продължат, в Западна и Централна България ще са предимно от сняг, значителни – в планинските райони. На изток ще вали дъжд.

Жълт код за опасно време е в сила отново в южните райони. Ще е ветровито и по-студено. Максималните температури ще са от 1-2 градуса в Западна България до 6–8 градуса в югоизточните райони. В нощта срещу неделя валежите ще отслабват и спират.

В неделя в по-голямата част от страната ще е без валежи и облачността ще се разкъса. В началото на следващата седмица ще се затопли, но във вторник и сряда се повишава вероятността за нови валежи от дъжд.

Коментари

Още от последните новини