Проблемите на къмпинг Черноморец идвали от бивш съдружник на наемателите

Проблемите на къмпинг Черноморец идвали от бивш съдружник на наемателите - E-Burgas.com

Според новите наематели на къмпинг Черноморец проблемът с блокирания достъп от вчера идвал от бивш техен съдружник, който купил 5 декара от територията на къмпинга, съобщава „Нова тв“.

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че снощи късно е разбрала за скандала и е инициирала проверка по сигнал, че в събота камион и няколко яки момчета не допускали туристи до мястото. Стигнало се е и до намесата на полицията.

Междувременно тя коментира и едно от предложенията на новосформирания Съвет за кадрите в туризма, а именно да започне незабавен „внос” на сезонни работници от чужбина с цел подобряване на обслужването в летните и зимните ни курорти.

Тя поясни, че практиката вероятно ще започне да се прилага още през идния зимен сезон. „Липсата на кадри е най-сериозният проблем на бранша”, категорична е Ангелкова.

Според нея и експертите от Съвета трябва да се удължат и стажовете на желаещите да работят в сферата на туризма от 3 на 6 месеца. Хотелиери пък организират безплатни езикови курсове и правят собствени обучителни центрове.

Коментари

Още от последните новини