Приятелката на обвинения за смъртта на Милен Цветков не видяла катастрофата

Приятелката на обвинения за смъртта на Милен Цветков не видяла катастрофата - E-Burgas.com

Софийски градски съд даде ход на делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков. Днес разпитаха приятелката на подсъдимия Кристиян Николов - Симона Цанкова. Пред съда Симона Цанкова разказва, че деня преди фаталната катастрофа решила да празнува рождения си ден. За целта си направили пикник на Витоша. Отишли там с компания, но полицаи ги видели, предаде БНТ.

Служителите на реда им обяснили, че събранията на открито са забранени заради пандемията и им съставили актове. Тогава купонът се преместил в дома на Кристиян и продължил до след полунощ. Всички употребявали алкохол.

След като изпил пореден шот, Кристиян споделил на Симона, че се почувствал странно. След това Кристиян пил успокоителен чай и се намазал с успокоителен крем. Купувал ги онлайн и ги ползвал по време на сесии. В деня на катастрофата се събудили в ранния следобед. Заедно с Георги Иванов тръгнали на разходка.

По време на катастрофата чела инструкции как да свърже плеър за музика с Bluetooth слушалки и не видяла откъде минават. Чула Георги да вика нещо, вдигнала глава и тогава се ударили в нещо, което тя не видяла.

Цанкова твърди още, че след удара видяла, че Кристиан се опитвал да помогне на Милен Цветков. Бил си свалил обувката, за да я сложи под главата на Милен. Правил му и изкуствено дишане. Твърди, че само един път преди години видяла Кристиян да пробва да пуши марихуана, но не му харесало.

На заседанието по делото днес присъства и майката на подсъдимия - Десислава Пешева, която е изпълнителен директор на „Винпром Карнобат” и съдружник в още над 15 фирми, сред които и дружества на обвинения в данъчни престъпления олигарх Миню Стайков.

Коментари

Още от последните новини