ПРИКЛЮЧЕНИЕТО "СВЕТА АНАСТАСИЯ": Как островът ще посрещне новия сезон?

ПРИКЛЮЧЕНИЕТО

Започна подготовката за шестия сезон на единствения остров по българското Черноморие, превърнат в туристическа забележителност - Света Анастасия предаде "Нова ". Какво ново да очакваме за лято 2020 разкрива управителят Павлин Димитров, избран измежду 300 кандидати. 

38-годишният бургазлия вече шеста година е единственият в страната  управител на остров. Заедно с екип от 12 души – камериерка, готвач, сервитьор, служители в Лекарната и музейни работници. При първото си посещение за тази година, управителят е посрещнат от единственият постоянен обитател на острова – кучето Анастасия.

Всъщност Света Анастасия е единственият български остров с църква с древна манастирска обител, която според историците е многократно опожарявана и ограбвана от пирати. Някогашната манастирска обител, а по-късно - затвор, в който са заточени 132-ма осъдени, посреща посетителите с надпис върху каменен блок, обърнат наобратно. Посланието гласи, че ако бъде изваден, той ще донесе гибел и нещастие на острова.

Мистичния остров Света Анастасия е притегалелен за поклоннически туризъм и от чужбина. Той е единственият оцелял по времето на Второто българско царство.  

Коментари

Още от последните новини