При какви мерки ще работят заведенията?

При какви мерки ще работят заведенията? - E-Burgas.com

„Според новата заповед на министър Ананиев в закритите части на заведенията трябва да се носят маски предаде "Нова". Според нас обаче това трябва да отпадне, защото няма как хората да се хранят, ако носят такива“. Това заяви Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България.

„Пуснали сме писма в тази връзка до Министерството на здравеопазването, както и до Министерството на туризма. Очакваме реакция в тази връзка“, коментира още той в студиото на „Здравей, България".

„По-голямата болка на част от нашите колеги е, че се забавя отварянето на нощните заведения. Тези хора вече три месеца стоят без работа. Как ще има клиенти на морето, без да могат да посещават такъв тип обекти?“, запита той.

„Ще приемаме клиенти, както е предвидено в заповедта на министъра. Персоналът ще носи маски, ще има дезинфектанти на достъпни и видими места. Няма да се допускат повече от четирима души на маса, освен ако не са от едно семейство“, коментира Димитър Найденов, който е един от собствениците на ресторант в Бургас.

Коментари