Премиерът зове за по-строги мерки на границата

Премиерът зове за по-строги мерки на границата - E-Burgas.com

Ситуацията с бежанците от Афганистан има опасност да стане много опасна и да предизвика голяма бежанска вълна, която ще се отрази на границите на ЕС. Затова се необходими по-строги мерки по охрана на границата. Това заяви служебният премиер Стефан Янев пред БНТ в Банско.

Той ще бъде официален гост на провеждащия се международен джаз фестивал в града.

Визитата му започна с кратка среща с кмета на града Иван Кадев, с който обсъдиха развитието на курорта и важни теми за туристическия бизнес и неговото подпомагане.

Стефан Янев коментира и така необходимата актуализация на бюджета.

"Отговорността до голяма степен е на депутатите да преценят дали и как да го направят. Ако в този процес те имат решимост да водят такъв дебат или им е необходимо повече време с бавене на мандатите, това е технология, която те могат да направят, аз не мога да кажа как да стане", каза премиерът.

Янев коментира и усложняващата се Ковид обстановка в страната. По думите му Министерството на здравеопазването многократно подготвя план какви мерки с каква ситуация да бъдат вземани и изпраща препоръки в болниците. Той подчерта, че най-важно е да бъде запазен баланса между здравето на хората и това да не бъдат затваряни бизнесите в България през следващите месеци.

Свързани статии
МВР възлага ремонта на оградата на Министерството на отбраната Ремонтират оргадата на границата с Турция с 5 млн. лева Янев назначи нов зам.-министър от Оксфорд Пожарникар, шофиращ такси на роднина, превозвал нелегално трима афганистанци МВР вече пази оградата на границата с Турция (Видео) Стефан Янев назначи нови зам.-министри в кабинета си Искат постоянен арест за трафикант, прекарал 38 мигранти край Росенец МВР поема оградата на границата с Турция, 4 млн.лв. са нужни за ремонта й Янев свиква Съвета по сигурността заради задаващата се мигрантска вълна Стефан Янев свиква Съвета по сигурността
Тагове
стефан Янев бежанци ограда
Коментари

Още от последните новини