Премиерът зове за по-строги мерки на границата

Премиерът зове за по-строги мерки на границата - E-Burgas.com

Ситуацията с бежанците от Афганистан има опасност да стане много опасна и да предизвика голяма бежанска вълна, която ще се отрази на границите на ЕС. Затова се необходими по-строги мерки по охрана на границата. Това заяви служебният премиер Стефан Янев пред БНТ в Банско.

Той ще бъде официален гост на провеждащия се международен джаз фестивал в града.

Визитата му започна с кратка среща с кмета на града Иван Кадев, с който обсъдиха развитието на курорта и важни теми за туристическия бизнес и неговото подпомагане.

Стефан Янев коментира и така необходимата актуализация на бюджета.

"Отговорността до голяма степен е на депутатите да преценят дали и как да го направят. Ако в този процес те имат решимост да водят такъв дебат или им е необходимо повече време с бавене на мандатите, това е технология, която те могат да направят, аз не мога да кажа как да стане", каза премиерът.

Янев коментира и усложняващата се Ковид обстановка в страната. По думите му Министерството на здравеопазването многократно подготвя план какви мерки с каква ситуация да бъдат вземани и изпраща препоръки в болниците. Той подчерта, че най-важно е да бъде запазен баланса между здравето на хората и това да не бъдат затваряни бизнесите в България през следващите месеци.

Свързани статии
Програмата за настаняване на украински бежанци приключва през август Миграционният натиск у нас се увеличил три пъти през последната година Задържаха софийски каналджия със седем сирийци край Черноморец (Снимки) Мариана Тошева: Край на голямото местене, над 22 хил. бежанци са настанени Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа Вицепрезидентът: Правителството прави грешки с настаняването на бежанците, не ни прави чест Все повече украинци напускат България Украинци по Черноморието: Не ни местете от хотелите, няма къде да се върнем Първите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидат Стефан Янев учредява партията си "Български възход"
Тагове
стефан Янев бежанци ограда
Коментари

Още от последните новини