Премиерът Стефан Янев: Българските граждани очакват смислена съдебна реформа

Премиерът Стефан Янев: Българските граждани очакват смислена съдебна реформа - E-Burgas.com

В българското общество има очаквания за смислена реформа в съдебната система, така че усещането за справедливост да бъде възстановено. Това заяви министър-председателят Стефан Янев пред журналисти по време на визитата си в Балчик. Премиерът посочи, че реформата следва да внесе спокойствие у българските граждани, гарантирайки, че съдебната система предоставя именно това – усещане за справедливост, а не просто да се отчита дейност. В отговор на журналистически въпрос относно внесеното предложение от министъра на правосъдието за предсрочно освобождаване на главния прокурор министър-председателят изтъкна, че юристите следва да се произнесат по темата.

По отношение на предстоящото свикване на новия парламент през следващата седмица, премиерът Стефан Янев изрази очакване Народното събрание да бъде в състояние да сформира стабилно мнозинство с ясни приоритети, цели и програма. „Дискутирането на принципа „проба-грешка“ не е най-добрият вариант. По-скоро трябва да се разчита на диалог на партиите в рамките на парламента“, добави Янев. Премиерът беше категоричен, че България има нужда от правителство, което дава перспектива на страната. Министър-председателят Стефан Янев изрази също надежда, че ще бъдат продължени и стъпките, които направи служебният кабинет по отношение на разходването на обществените средства.

В Балчик премиерът Янев проведе среща с кмета на общината Николай Ангелов. В срещата участва и областният управител на Област Добрич Васил Карапанчев. Акцент в разговора им беше развитието на региона, както и протичането на летния туристически сезон. Министър-председателят посочи, че за страната ни е от ключово значение да поддържа баланса между здравните мерки и мерките, които са от полза за туризма. Премиерът Янев изтъкна, че правителството поддържа активен диалог с бранша, търси се решение на всеки проблем и по тази причина според него няма основание за притеснение.

В рамките на визитата си в Балчик министър-председателят Стефан Янев посети също Историческия музей и Художествената галерия в града.

Свързани статии
Янев назначи нов зам.-министър от Оксфорд Стефан Янев назначи нови зам.-министри в кабинета си Стефан Янев свиква Съвета по сигурността Стефан Янев: Към момента не се налагат въоръжени сили на границата Стефан Янев ще инспектира границата около Малко Търново Премиерът зове за по-строги мерки на границата Премиерът Стефан Янев призова за актуализация на бюджета Помагаме на Северна Македония срещу пожарите при нужда Премиерът Янев: Очаквам депутатите да намерят в себе си сила и мъдрост Стефан Янев: Държавният бюджет за 2021 е бил изразходван още първите 4 месеца
Тагове
Стефан Янев съдебна реформа
Коментари

Още от последните новини