Премиерът Стефан Янев: Българските граждани очакват смислена съдебна реформа

Премиерът Стефан Янев: Българските граждани очакват смислена съдебна реформа - E-Burgas.com

В българското общество има очаквания за смислена реформа в съдебната система, така че усещането за справедливост да бъде възстановено. Това заяви министър-председателят Стефан Янев пред журналисти по време на визитата си в Балчик. Премиерът посочи, че реформата следва да внесе спокойствие у българските граждани, гарантирайки, че съдебната система предоставя именно това – усещане за справедливост, а не просто да се отчита дейност. В отговор на журналистически въпрос относно внесеното предложение от министъра на правосъдието за предсрочно освобождаване на главния прокурор министър-председателят изтъкна, че юристите следва да се произнесат по темата.

По отношение на предстоящото свикване на новия парламент през следващата седмица, премиерът Стефан Янев изрази очакване Народното събрание да бъде в състояние да сформира стабилно мнозинство с ясни приоритети, цели и програма. „Дискутирането на принципа „проба-грешка“ не е най-добрият вариант. По-скоро трябва да се разчита на диалог на партиите в рамките на парламента“, добави Янев. Премиерът беше категоричен, че България има нужда от правителство, което дава перспектива на страната. Министър-председателят Стефан Янев изрази също надежда, че ще бъдат продължени и стъпките, които направи служебният кабинет по отношение на разходването на обществените средства.

В Балчик премиерът Янев проведе среща с кмета на общината Николай Ангелов. В срещата участва и областният управител на Област Добрич Васил Карапанчев. Акцент в разговора им беше развитието на региона, както и протичането на летния туристически сезон. Министър-председателят посочи, че за страната ни е от ключово значение да поддържа баланса между здравните мерки и мерките, които са от полза за туризма. Премиерът Янев изтъкна, че правителството поддържа активен диалог с бранша, търси се решение на всеки проблем и по тази причина според него няма основание за притеснение.

В рамките на визитата си в Балчик министър-председателят Стефан Янев посети също Историческия музей и Художествената галерия в града.

Свързани статии
Стефан Янев определи като екзотична идеята служебното правителство да стане редовно Премиерът Стефан Янев: Работата срещу купения вот дава резултати Премиерът Стефан Янев: Всички машини за изборите вече са тук Областните управители на среща при премиера заради изборите Служебният премиер потвърди, че са подслушвани опозиционни политици
Тагове
Стефан Янев съдебна реформа
Коментари

Още от последните новини