Премиерът призова за активно гласуване в неделя

Премиерът призова за активно гласуване в неделя - E-Burgas.com

„Призовавам българските граждани да бъдат активни и да упражнят правото си на глас на предстоящите избори в неделя. Това е изключително важно, защото изборите са основата на демократичния процес – механизмът, който реално ни дава възможност да влияем кой да управлява, как да управлява и какви политики впоследствие да бъдат прилагани“. Това заяви министър-председателят Стефан Янев в началото на редовното правителствено заседание.

Премиерът добави, че българските граждани трябва да бъдат активни, отговорни и съзнателни, когато участват в електоралния процес, тъй като възползвайки се от правото си на избор, всъщност утвърждават демокрация и гласуват „за“ нея.

„По отношение на спекулациите, че има нещо нередно в подготовката на предстоящите избори, подчертавам дебело, че това наистина са само спекулации, чиято цел е да дискредитират изборите в предварителен порядък и да поставят под съмнение легитимността и автентичността на изборния резултат“, категоричен бе министър-председателят. Янев изтъкна, че основната цел на тези внушения е всъщност да бъдат демотивирани българските избиратели да излязат и да гласуват в изборния ден. „Това е изключително тревожно. Недопустимо и осъдително е фундаменталното право на избор да се превръща в залог и в крайна сметка в жертва на тяснопартийни и конюнктурни интереси“, отбеляза премиерът. 

Министър-председателят Янев подчерта, че служебният кабинет е предприел всички мерки, за да се гарантират свободата, прозрачността и честността на вота. „Българските граждани ще могат да гласуват свободно, спокойно и без притеснения“, посочи премиерът. Янев акцентира, че в контекста на предстоящия вот очакванията към политическите партии са да генерират идеи, да бъдат ангажирани с подготовката и разработването на управленски политики, а не с активни мероприятия, които целят да дискредитират основни демократични процеси и процедури. „Последното не е в полза на никого, уверявам Ви. Българската политика се нуждае от възраждане, от смислена промяна и почтени хора, които да работят за Родината си“, категоричен бе премиерът. Янев посочи, че отивайки да гласуват в неделя, българските граждани ще дадат своя принос за съставянето на по-устойчив и ефективен парламент и впоследствие – на редовно правителство, подкрепено от стабилно парламентарно мнозинство. Министър-председателят отбеляза, че именно такова правителство ще може да започне необходимите за страната ни реформи и изрази надежда те да стартират от съдебната система.

Свързани статии
Стефан Янев учредява партията си "Български възход" Стефан Янев обяви политическия си проект, учредяват "Български възход" на 5 май Стефан Янев: Дипломацията не дава резултат Отново ден за размисъл Янев уволни двама свои заместници При 42.85% обработени протоколи: ПП - 25.97%, ГЕРБ - 21.42%, Николай Хаджигенов хареса Кирил Петков за премиер Бургас на път да проспи изборния ден, гласовете за президент повече от тези за НС Борисов гласувал за промяна на промяната Малко Търново, Приморско и Царево най-активни на вота в Бургаско
Тагове
стефан янев избори
Коментари

Още от последните новини