Предстои 3-то издание на Националния брейк денс турнир „Battle Time 2020“ в Бургас

Предстои 3-то издание на Националния брейк денс турнир „Battle Time 2020“ в Бургас - E-Burgas.com

За трета поредна година Младежки културен център - Бургас и спортен брейк клуб "Бляк Стайл Скуад" организират Национален брейк денс турнир "Battle time", който ще се проведе на 25 април 2020 г. в зрителната зала на Военния клуб /ДНА/.

Тази година турнирът се провежда в две възрастови направления: групи/отбори от деца до 16 години и индивидуални изпълнители от 16 до 20-годишна възраст. За участие в него са поканени брейк клубове и брейкъри от цялата страна.

Брейк надпреварата е разделена на два етапа. Първият етап е квалификационен и фокусиран върху брейк битки между различните отбори. С тях се определят двата отбора, които отиват на финал и съответно между индивидуалните по-големи изпълнители за определяне на двама, отиващи на финала. Този етап се провежда при закрити врата в Младежки културен център - Бургас в деня преди състезанието.

Вторият етап е същинското денс шоу и е насочено към широката публика. Представлява съвкупност от хореографиите на всички групи и индивидуални изпълнители, и финалните битки от предишния етап. Този етап ще се проведе в зрителната зала на Военния клуб /ДНА/.

На този етап имената на хората от журито се пазят в тайна. Знае се само, че ще бъдат известни съдии с име в световните брейкинг среди, нашумели през последните години от Израел, Гърция и България.

Бургас винаги е бил част от брейк денс културата в България. Градът ни е бил домакин няколко пъти на брейк състезания през годините, а сега може да се похвали и със своето издание, насърчаващо развитието и таланта на млади брейкъри, както и развитието на спорта и физическата активност сред младите хора.

Коментари

Още от последните новини