Представят новата електронна винетка

Представят новата електронна винетка - E-Burgas.com

Днес официално ще бъде представен начина за купуване на електронна винетка за леките автомобили и превозните средства до 3,5 тона от терминал за самообслужване, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Тя влиза в сила от 1 януари.

Общо 500 ще са терминалите за самообслужване, от които шофьорите ще могат да купят предпочитаната от тях електронна винетка. Те ще бъдат разположени по основните пътни направления и граничните пунктове.

След поставянето им на удобно за шофьорите място ще бъде представена и карта с местоположението им. А за удобство на водачите терминалите ще оперират на осем езика - български, английски, немски, гръцки, румънски, сръбски, турски и руски. С въвеждането на електронните винетки, от 1 януари ще има и уикенд винетки.

Освен от терминал за самообслужване, електронна винетка ще може да се купи от уеб портал и от мобилно приложение, които в момента се разработват.

Шофьорите, които предпочитат познатата и класическа форма за купуване на винетка от служител, също ще могат да го направят като посетят както и досега офис от разпространителската мрежа, уверяват от АПИ.

Коментари

Още от последните новини