Предлагат драстичен скок на първоначалната цена на такситата

Предлагат драстичен скок на първоначалната цена на такситата - E-Burgas.com

Основната идея е така да се оскъпят кратките курсове, които били 25-50% от бизнеса

Първоначалната цена на таксиметровите превози от началото на 2021 г. ще бъде в размер от двоен до троен на цената на километър пробег. Това предвиждат промените в Наредбата за таксиметров превоз на пътници, които се подготвят от транспортното министерство и са пуснати за обществено обсъждане, съобщава "Капитал". Според сега действащите текстове в наредбата първоначалната цена не може да надвишава с повече от 50% тарифата на километър.

Увеличаването на първоначалната цена е стара цел на таксиметровите организации и компании, които често заплашват и прибягват до протести. Основната идея е така да се оскъпят кратките курсове, които били 25-50% от бизнеса. С промените първоначалната цена може да стане например 2.37 лв. при цена 0.79 лв. на километър.

Другата ценова промяна в наредбата засяга цената на километър извън населеното място, която не можело да надвишава повече от 50% от цената на километър пробег в населеното място. Към момента в наредбата изискването е цената просто да е посочена при другите цени.

Свързани статии
Таксиджия: Колегите, които возят болни с COVID-19 да пият чай с джинджифил В Бургас отчитат голям спад на приходите от данъци и такси заради пандемията Таксиджиите в България: Има драстичен спад в работата ни! Хванаха циганите, окрали таксиджия докато ги вози в Бургас АПИ: Винетките са държавни такси, трябва да се плащат и в извънредно положение
Тагове
такси бакшиши таксита
Коментари

Още от последните новини