Предлагат драстичен скок на първоначалната цена на такситата

Предлагат драстичен скок на първоначалната цена на такситата - E-Burgas.com

Основната идея е така да се оскъпят кратките курсове, които били 25-50% от бизнеса

Първоначалната цена на таксиметровите превози от началото на 2021 г. ще бъде в размер от двоен до троен на цената на километър пробег. Това предвиждат промените в Наредбата за таксиметров превоз на пътници, които се подготвят от транспортното министерство и са пуснати за обществено обсъждане, съобщава "Капитал". Според сега действащите текстове в наредбата първоначалната цена не може да надвишава с повече от 50% тарифата на километър.

Увеличаването на първоначалната цена е стара цел на таксиметровите организации и компании, които често заплашват и прибягват до протести. Основната идея е така да се оскъпят кратките курсове, които били 25-50% от бизнеса. С промените първоначалната цена може да стане например 2.37 лв. при цена 0.79 лв. на километър.

Другата ценова промяна в наредбата засяга цената на километър извън населеното място, която не можело да надвишава повече от 50% от цената на километър пробег в населеното място. Към момента в наредбата изискването е цената просто да е посочена при другите цени.

Свързани статии
Таксиджии от цяла България на протест заради прострелян колега Таксиметрови шофьори отново плашат с протести Намалиха данъка на таксиметровите шофьори в Поморие Ето работното време на касите за плащане на данъци в Бургас до края на годината И такситата вдигат цените Правителството търси начини как да овладее скока на цената на тока Тарифите на такситата скачат от два до три пъти АПИ се отчете: Над 16,5 млн. лв. приходи от такси за специално ползване на пътищата Таксиджии излизат на национален протест Бургаските таксита с по-нисък данък от догодина
Тагове
такси бакшиши таксита
Коментари

Още от последните новини