Правителството търси начини как да овладее скока на цената на тока

Правителството търси начини как да овладее скока на цената на тока - E-Burgas.com

Търсят се проблемите в работата на ВиК сектора

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова проведе среща с министрите на околната среда и водите Асен Личев, на икономиката Кирил Петков и заместник – министъра на финансите Моника Димитрова – Бийчър.

Четиримата обсъдиха възможностите за предприемане на мерки за предотвратяване увеличението на цената на водата, поискано от ВиК операторите в страната. Ще бъде създадена междуведомствена работна група, с която министерствата ще търсят решение на проблема.

В хода на разговора бе разгледано и състоянието на ВиК сектора и по-конкретно на ВиК дружествата.

Обсъдени бяха и проблемите, свързани с водопреносната мрежа и необходимостта от намаляване на загубите на вода, както и качеството на питейната вода.

В срещата участваха също заместник-министрите на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и Валентина Върбева, Людмила Петкова – директор на дирекция „Данъчна политика“ във финансовото ведомство, както и съветникът на министъра на регионалното развитие и благоустройството Атанас Паскалев.  

Свързани статии
НАП отчете над 7 млн. лв. данъци от бургаския бизнес Няма да вдигат цената на ток, парно и вода за бита до Нова година Експерт: Поскъпването на горивата ще продължи След тока литна и водата: Цената във ВиК-Бургас скочи със 123% за година Вкартват 50 км подземни електропроводи в Бургас, ще спрат ли авариите? С какво ще се отоплявате тази зима? (анкета) Радев: Трета седмица България държи най-ниската цена на тока в Европа Експерти казаха кое ще бъде най-икономичното и най-скъпото отопление тази зима Токът оскъпява и билетите за БДЖ Скок и на цената на хляба
Тагове
ток цени скок разходи данъци такси
Коментари

Още от последните новини