Бургаските таксита с по-нисък данък от догодина

Бургаските таксита с по-нисък данък от догодина - E-Burgas.com

Данъчно задължените лица, извършващи таксиметров превоз на територията на община Бургас, ще заплащат само част от определения с решение на Общинския съвет годишен данък през следващата година. Размерът му ще е 300 лв. Остатъкът ще се покрива от държавния бюджет под формата на компенсация към съответната община.

Това става възможно по силата на разпоредбата на  чл. 107 от обнародвания днес Закон за държавния бюджет на Република България за 2021 година. Мярката има за цел да облекчи икономическите последствия от COVID-19 върху таксиметровия бранш.

Вече е създадена организация за приемане на заявления за издаване на разрешителни за извършване на таксиметров превоз за 2021 г. Това става в Центъра за обслужване на граждани в основната сграда на Община Бургас на ул. "Александровска" №26, всеки работен ден от 08.30 до 18.00 ч.

Свързани статии
Тарифите на такситата скачат от два до три пъти Таксиджии излизат на национален протест Таксиджия: Колегите, които возят болни с COVID-19 да пият чай с джинджифил Предлагат драстичен скок на първоначалната цена на такситата
Тагове
таксита бакшиши таксиметрови шофоьри
Коментари

Още от последните новини