Правят 70 нови паркоместа и в новата зелена зона на Бургас

Правят 70 нови паркоместа и в новата зелена зона на Бургас - E-Burgas.com

Изграждане на паркоместа на ул. „Поморийска“ от кръстовището ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“ до паркинг пред северен плаж. За това настояват общински съветници от ГЕРБ, които са входирали искането си като писмо в местния парламент. 

Припомняме, че в края на миналата година Общински съвет гласува тази улица да стане част от Зелената зона, която ще функционира само през лятото. 

"Поради обстоятелството, че Приморски парк се посещава от всички жители и гости на гБургас, увеличеният брой на автомобили на територията на града и засиления график през летния сезон в зоната, граничеща с Приморски парк налага необходимостта от изграждане на допълнителни паркоместа. Има възможност да бъдат изградени около 70 паркоместа върху северозападният тротоар на ул. „Поморийска“ от кръстовището с ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“ до паркинг пред северен плаж. Така ще се реши частично проблема с паркирането и ще се избегне затрудненото разминаване автомобилите по ул. „Поморийска"." мотивират се съветниците. 

Те предлагат в разчета за финансиране на капиталовите разходи на бюджет 2018 година средства за изграждане на паркоместа по северозападния тротоар на ул. „Поморийска“ от кръстовището с ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“ до паркинг пред северен плаж.
 

Коментари

Още от последните новини