Повишение на фините прахови частици във въздуха в Бургас

Повишение на фините прахови частици във въздуха в Бургас  - E-Burgas.com

Нарушено качество на въздуха отчита мобилната лаборатория на община Бургас, която предава актуални данни за състоянието на въздуха в града. В момента мобилната станция е  разположена на територията на терминал "Славейков". Отклонение има в параметрите на PM10 (фини прахови частици). 

В сащата на община Бургас е осигурен достъп в реално време за регистрираните нива на контролираните замърсители, както и е налична подробна информация за пределно-допустимите стойности за всеки замърсител. Данни се предават и от "Меден рудник" и квартал Долно Езерово. Към настоящия момент състоянието на въздуха в "Меден рудник" е "много добро", докато в Долно Езерово има известни отклонение в наличието на фини прахови частици, затова качеството се отчита като "средно".

Източниците на прахови частици могат да бъдат естествени (които се срещат в природата) или изкуствени. Основни източници са цветя (източници на полени), пожари, дизелови двигатели, минното дело, строителството (пясък и метали) и естествени пясъчни бури.

Коментари

Още от последните новини