Повечето ученици в Бургас са пили алкохол, предимно бира и по малко

Повечето ученици в Бургас са пили алкохол, предимно бира и по малко  - E-Burgas.com

69% от учениците в област Бургас признават, че са опитвали алкохол. Това показва анализа на резултатите от проведена анкета през месец април 2019 г. сред ученици от училища на територията на област Бургас. Проучването е част от системата за наблюдение даваща информация за моментното състояние  при тенденциите в употребата на  алкохол сред учениците. 

Анкетирани са 186 ученика от СУ „Епископ Константин Преславски” и СУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Средец. От тях 106 са момичета, а 80 момчета. Проучването се осъществи по метода на пряката анонимна групова анкета.

По-голямата част от призналите, че са употребявали алкохол твърдят, че пият алкохол 1-2 месечно или само са опитвали няколко пъти в живота си. Повече от 2-3 пъти седмично пият 3%..

Най-често предпочитното място за консумация на алкохол е собствения дом с 36%, а след него е дома на приятел с 33%. В заведения и дискотеки пият 23% от запитаните, а едва 8% признават, че са пили алкохол на улицата.

65% от запитаните твърдят, че никога не са се напивали, 23% са се напивали поне веднъж, а 12% са се напивали повече от 2-3 пъти в живота си.

Най-предпочитаният алкохол от учениците е бира с цели 76%. След него е виното с 12%, а към концентрат са посягали едва 10% от учениците. 

Коментари

Още от последните новини