Посланикът на Германия на първо посещение в Бургас с областния управител

Посланикът на Германия на първо посещение в Бургас с областния управител  - E-Burgas.com

Областният управител проф. Мария Нейкова прие в кабинета си Н. Пр. посланика на Федерална република Германия Кристоф Айххорн. Това е първо посещение на посланика в региона.

Областният управител презентира България и бургаска област в областта на туризма, балнеологията и образованието. „Много ще се радвам нашата среща да бъде подплатена с решение как да реализираме бъдещо сътрудничество между област Бургас и област в Германия“, заяви проф. Нейкова и допълни, че до сега бургаска област няма сключен договор за сътрудничество в каквато и да е насока. Н. Пр. Кристоф Айххорн с готовност прие идеята и двете страни се договориха екип на областния управите да подготви рамково споразумение с конкретни насоки за сътрудничество със сходен регион в Германия, като за самото сътрудничество лично посланикът ще сътрудничи, за да стане реалност.

Към срещата се присъедини и главният изпълнителен директор на „Фрапорт“ Франк Кванте. Областният управител проф. Нейкова информира чуждестранните си гости с решението си да осигури розови масиви от казанлъшката долина, които ще бъдат засадени на територията на бургаското летище през септември тази година: „Тези розови масиви ще бъдат подарък от мен като областен управител, от кмета на Община Бургас Димитър Николов и от кмета на Община Казанлък Галина Стоянова. Така ще пренесем кътче от розовата долина и в Бургас“.

По време на срещата темите надхвърлиха границите на бургаска област и страната.

Галерия
Свързани статии
Мария Нейкова: За два месеца постигнахме успех по няколко важни за Поморие теми Започва брегоукрепването на Централния плаж в Царево Мария Нейкова попари фирмата с незаконните чадъри и шезлонги в Несебър Мария Нейкова връща приемните в региона, първата среща с граждани е в Сунгурларе Мария Нейкова: Договорите за водно спасяване трябва да се подписват преди сезона Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител Австрийска делегация се запозна с проблемите на бургаския туризъм и бежанците След сигнали от граждани: Разпоредиха проверка на Поморийското езеро Областна управа-Бургас: ВиК активите да преминат към Регионалното министерство Мария Нейкова настоява Несебър да получи финансиране за реконструкция на Стария град
Тагове
мария нейкова областна управа
Коментари

Още от последните новини