Популярният фотограф Кристиан Кнабе призовава за опазване на околната среда с изложбата си „Вода“

Популярният фотограф Кристиан Кнабе призовава за опазване на околната среда с изложбата си „Вода“ - E-Burgas.com

Популярният фотограф Кристиан Кнабе, зад чийто обектив са заставали популярни личности като Джордж Буш, Ангела Меркел, Йоко Оно - вдовицата на Джон Ленън, българинът Христо Явашев и вече покойната му съпруга Жан Клод, главата на тибетските будисти Далай Лама гостува в Бургас и изложбата си "Вода".

Експозицията, която е с екологична насоченост ще бъде официално открита утре, 4-ти октомври от 17.30 часа в зала "Петя Дубарова". Черно-белите фотоси ще бъдат подредени на алеята, пред входа на Културния център.

Първоначалната идея на изложба "Вода" е била да разкрие красотата и очарованието на природното чудо - вода. По време на работата си, фотографът Кристиан Кнабе вижда неща, които го карат да промени първоначалния замисъл. Той смята, че един пластмасов стол на плажа е нещо романтично. Наблюдаващият този фотомотив си представя как е седнал на него и се наслаждава на морето и безкрайността на хоризонта...В същото време вижда кораба на "Greenpeace" с протестното послание:" Не на пластмасата в морските води!" Така старият пластмасов стол се оказва просто отпадък, чието място не трябва да е там.

Посланието на експозицията е да бъдем бдителни и разумно да се отнасяме към благата, с които ни дарява природата.

"Вода", това просто химично съединение, състоящо се само от два атома водород и един атом кислород , е природен феномен, в който се е зародил живота и без който той не може да съществува. Нека го пазим, той е единствен и неповторим.", апелира авторът.

Коментари