Попа, кмета, даскала и доктора рамо до рамо заради „Звездичка”

Попа, кмета, даскала и доктора рамо до рамо заради „Звездичка” - E-Burgas.com
Z 1
Всички емблематични сгради в Бургас с историческа стойност, са строени с пълно единомислие и обществена подкрепа. Решаваща дума за всяко ново начало пък са имали попа, кмета, даскала, че и доктора. Дотук с ретро елемента и веднага правим аналог с началото на строителните работи по новата база на ДФК „Звездичка”. Детската футболна школа събра вкупом горните четирима при първата копка на тренировъчния комплекс, за нуждите на малките дарования. Отец Николай даде благословия с водосвет, кмета Николов пожела пътеводна светлина на строителите и ръководителите на клуба в новата им мисия, даскала е събирателен образ на главния треньор на „звездичките” Петър Алексиев, а доктора е Лорис Мануелян- зам.- кмет на общината и изпитан съмишленик на клуба.
Именно с общите усилия на съмишленици- физически и юридически лица ще бъде изграден спортния комплекс. Той ще се простира в неизползваемо дворно пространство на СОУ „Константин Преславски”. Управляващи и опозиция в Общинския съвет предоставиха единодушно терена на продуктивната школа още преди година. Спортният център ще отговоря на всички критерии за подготовка на малки, големи и още по- големи. Планирано е в него да се провеждат градски, национални и международни турнири. Домакините от СОУ „Константин Преславски” също ще имат възможността да ползват съоръжението. Освен терен, той ще включва съблекални, зали за видео и теоретични уроци, външен фитнес, зона за зай- малките, трибуни и осветление. Всичко това няма да се простира на 20, 30, 40 или 50 декара, а само върху 2000 кв. метра. Заниманията на школата в учебните заведения на Бургас остават, като там се ползват физкултурни салони под наем.
Същото се отнася и за закритата зала „Царството на футбола” в Странд. На всички тези места момичетата и момчетата на клуба усвояват ударно футболната азбука и се радват на всеобщо одобрение. Усърдието на треньорите дава своите резултати при различни надпревари за детските градини, училищата, републикански и международни турнири, както и първенството на БФС.
„На новия комплекс живот и здраве ще водим специализирана подготовка на отделните селекции и набори. Дълбок поклон и благодарност пред хората, които ни подадоха ръка в тази наша нова мисия. Много скоро имената им ще бъдат изложени за да се знаят от широк кръг. Апелирам примера им да последват и други понеже разходите са огромни, а от друга страна сме длъжни да прескочим летвата, която самите ние я вдигнахме високо” каза председателя на детския футболен клуб Петър Алексиев при откриването на изкопните работи.
Z 1
Коментари

Още от последните новини