Подаряват се 100 000 медоносни дръвчета в подкрепа на пчелите

Подаряват се 100 000 медоносни дръвчета в подкрепа на пчелите  - E-Burgas.com

100 000 медоносни дръвчета на пчелари от цяла България ще бъдат дарени от Гората.бг тази есен. 

Дръвчетата са от видовете явор, липа, ясен, офика, конски кестен, акация (само за подходящи места), хибискус, бял бор и смърч за прашец и смола, като при възможност ще осигурим и други подходящи местни видове.

Те ще бъдат изпратени на желаещите да ги получат между 15 ноември и  05 декември.. Ще бъде организиран безплатен за всички пчелари транспорт, с куриер. Кампанията се организира с фиданки закупени от държавни и частни разсадници. Всички фиданки са с доказан произход, сертифицирани, здрави и законни за засаждане в България, при определените в нормативната база в страната условия. Отговорността за законосъборазното засаждане и добрата грижа е на получателите.

Заявка за дръвчетата може да направите тук.  Поради логистични причини минималната заявка е 100 бройки. 

 

Гората.бг е една чиста инициатива, която има за основна цел засаждането на нови гори и дървета за България. Засадените до момента дървета са над 630 000, а целта е до края на 2020 г. те да бъдат поне 1 милион. Всички кампании и действия на инициативата са чисти, напълно безкористни, аполитични и безплатни за участниците.

Тази есен, наред с масовите доброволчески засаждания на дръвчета из страната, както и даряването на 90 000 образователни комплекта за отглеждане на дърво на деца, искаме целенасочено да помогнем и за спасяването на пчелната популация у нас. Затова и решихме да подарим на българските пчелари 100 000 фиданки за медоносни дръвчета.

 

Коментари

Още от последните новини