По 80 лв. за квесторите на изпитите след седми клас

По 80 лв. за квесторите на изпитите след седми клас - E-Burgas.com

Финансова премия в размер на 80 лева ще получат квесторите и учителите-консултанти на националното външно оценяване в края на VII клас, на държавните зрелостни изпити и на държавните изпити за придобиване на професионална квалификация. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образоватнието и науката.

Това решиха представителите на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничеството в образованието, които подписаха анекс към Колективния трудов договор в системата. Сумата ще бъде изплатена и на членове на комисия за провеждане на ДЗИ, включително и на непедагогическия персонал, както и на директорите на училищата, в които се провеждат изпитите. Решението се отнася за настоящата учебна година при реално изпълнение на задълженията.

Педагогическите специалисти, които провеждат занимания с учениците през летните месеци, след приключване на втория учебен срок, ще могат да отчетат работното си време при осъществена работа поне два астрономически часа на ден, решиха още социалните партньори.
Поради преустановяване присъствената работа в детските градини и училищата, във връзка с пандемията от COVID 19, е договорено увеличение с 20 дни на допълнителния платен годишен отпуск за непедагогическия персонал.

Свързани статии
Ученици от Строителната гимназия се включват в честванията на 24 май с видеопоздрав По време на пандемия: Бургаски ученици направиха виртуален ресторант МОН пусна важни уроци за матурата в Youtube (видео) Няма да се удължава учебната година, потвърдиха датите на матурите Утре МОН казва датите за матурите, може да има втора сесия през август Изпитите за 4 и 10 клас тази година може да отпаднат Отпускат по 250 лв. за 43 800 деца в 1 клас през новата учебна година Учениците от 7 и 12 клас се връщат в училище само за матурите Ученици събират подписи за отмяна на матурите Всички ученици да завършат дистанционно, предлагат от синдикат "Образование"
Тагове
ученици изпити
Коментари

Още от последните новини