Плевенска филхармония прави подарък на Бургас за юбилея си

Плевенска филхармония прави подарък на Бургас за юбилея си - E-Burgas.com

В навечерието на своята 70 годишнина Плевенска филхармония прави подарък за всички жители и гости на Бургас . Всички билети в сектор А за концертите “Това съм аз” и “Световното кино в музиката” ще бъдат на цена 15лв. През месец юли, в навечерието на 70-годишния си юбилей, Плевенска филхармония ще представи пред бургаската публика и гостите на града два от най-престижните концерти в програмата си: „Това съм аз“ – мултимедиен спектакъл на примата на оперното изкуство Александрина Пендачанска и спектакъла „Световното кино в музика“ на Хилда Казасян, съобщиха от екипa на Плевенска филхармония.

Концертът на Александрина Пендачанска е на 5 юли от 20:30 часа в Летния театър в Бургас. На сцената тя ще си партнира с оркестъра на Плевенска филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров, а в спектакъла ще видим и кадри от емблематични роли от репертоара й. Александрина Пендачанска дебютира на сцена на 17 години с арията на Виолета от „Травиата” на Верди, представена лично от Гена Димитрова на гала-концерт в НДК. Две години по-късно дебютира на оперната сцена като Лучия ди Ламермур в Билбао.

Печели големите награди на оперните конкурси „Антонин Дворжак” в Карлови Вари, Униса в Претория и втора награда на конкурса в Билбао. Спектакълът „Световното кино в музика“ ще бъде представен на 6 юли в Летния театър в Бургас. След огромния успех на програмата "Да послушаме кино", включваща едни от най-популярните теми от български филми, която бе изнесена в 38 града В България и грабна приза "Кристална лира" за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, екипът реши да продължи своето музикално пътешествие с музика от световното кино.

Това е един концерт-спектакъл, който ни разкрива картини от знакови филмови ленти - "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин ("Модерни времена") и много други. На сцената освен Плевенската филхармония, под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров, са и едни от най-добрите джазови музиканти в България: Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов. За още по-силно въздействие, на концертите ще присъства и мулимедия, подготвена специално от Васил Каркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов, специално за случая. БИЛЕТИ И ЗА ДВАТА СПЕКТАКЪЛА СЕ ПРОДАВАТ НА КАСА “ЧАСОВНИКА”. За повече информация тел.0894898098.

Коментари

Още от последните новини