Пламен Попов: Не съм писател, но написах „Предприемачът“, защото това, което правим се оказа полезно

Пламен Попов: Не съм писател, но написах „Предприемачът“, защото това, което правим се оказа полезно  - E-Burgas.com

Предприемач е не само човек, който се занимава с бизнес. Това е всеки човек, който се стреми да подобри себе си, смята партньорът му Ясар Маркус

Много хора ме попитаха защо написах книга, след като не съм писател. Написах книгата, защото видях, че това, което правим се оказа полезно. Това сподели бургазлията Пламен Попов на представянето на книгата си „Предприемачът“ вчера в една от аулите на Бургаски свободен университет, пред десетки млади хора, които дойдоха да се запознаят с неговата интересна история.

Пламен и неговият партньор Ясар Маркус, в компанията на чаровната Ива Екимова и редакторката на книгата, събраха достатъчно млади хора, като за изключително кратко време успяха да направят така, че да се запознаят помежду си и да усетят емоцията на „Предприемачът“.

„Всички ние сме стигнали до там, където сме в момента благодарение на много неща – партньор, обстоятелства и т.н. Оказа се, че много хора имат нужда от други хора да им помагат, да открият това, което ги спира да постигнат това, което искат. Ние пробуждаме в тях това, което са проспали от липсата на вяра и плен на обстоятелствата. Нещо, което се случи и с мен. Останах без баща на 11 години и през следващите 20 години оправдавах провалите и грешките си с това нещо, което ме бавеше в живота. Нямаме равен старт, но имаме различни възможности, попадаме в различни среди, имаме различни познати, различни умения и можем да се възползваме от тях без нищо да ни спре. Това успях да видя в няколко хиляди души през последните три години. При нас идват хора с невероятни истории, които благодарение на упоритостта си успяват“, разкри младият автор. 

Неговият партньор Ясар Маркус също сподели интересни неща. Той наблегна на това, че предприемачът е не само човек, който се занимава с бизнес. Такъв е всеки, който се стреми да подобри себе си и средата, в която живее, взаимоотношенията си. Всеки човек, който предприеме действие, за да прави по-доброто утро и днес.

„Дълго време правих обучение извън България. Още не познавах Пламен, тогава ми бяха и най-успешните моменти като учител. Успехът ни прави мързеливи, понякога и доста арогантни, та аз се бях превърнал в едно „арогантно копеле“, което си мисли, че знае и може всичко. Завърнах се в България и животът ми даде урок, че има още какво да уча. Преживях пълен крах в началото на обученията. Вторият ми шамар дойде със запознанството с Пламен. Срещнах човек, който беше до такава степен решителен, че това беше огромен удар по моето его. Открих нещо ново, което можех да развия и да достигна“, разказа Маркус.

Гостите в БСУ снощи имаха възможността да разговорят с автора и да получат автограф с лично послание от него. В програмата бе включен и специален уъркшоп на тема „Ефективната комуникация”, воден от двамата партньори.

Галерия
Коментари

Още от последните новини