"Пирогов": Не сме диагностицирали сина на Миню Стайков

От болница „Пирогов” заявиха, че не са участвали в диагностицирането на Стайко Стайков. В съобщение до медиите от лечебното заведение допълват, че подобни твърдения са лъжа и целят да манипулира общественото мнение.

От „Пирогов” са категорични, че Стайко Стайков е бил диагностициран и освободен от ареста от специалисти и от лечебно заведение, които нямат нищо общо с болница „Пирогов”.

„Тиражираните твърдения, поставящи под съмнение професионалната обективност на екипа на болница „Пирогов”, при изготвянето на медицинска експертиза на лица, които са публично известни, са лъжа, която създава негативни нагласи към лекарското съсловие и общо недоверие в институциите”, пишат от болницата.

През февруари Апелативният специализиран съд остави под „домашен арест” Стайко Стайков, син на бизнесмена Миню Стайков. Сатйков-младши беше издирван няколко месеца с европейска заповед за арест. Неочаквано се появи в „Пирогов” с твърдението, че е бил отвлечен.

Синът на Миню Стайков е обвинен за участие в престъпна група за пране на пари, данъчни престъпления и разпространение на нелегални цигари.

frognews.bg

Коментари

Още от последните новини