ПФ и РБ: Няма да има предсрочни избори

ПФ и РБ: Няма да има предсрочни избори - E-Burgas.com

Патриотичният фронт не прави сделки за своето участие във властта. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира пред Нова телевизия напускането на Ивайло Калфин, заявката на АБВ да мине в опозицията и бъдещето на управляващата коалиция.

„Подмолно е да смятате, че политиката е сделка. Ние сме тук, за да изпълняваме нашата програма, не всичко е покупко-продажба", отговори той на въпрос дали цената на патриотите в кабинета се вдига след вчерашните събития, признавайки също така, че е имало задкулисни сделки в Народното събрание.

Найден Зеленогорски от ДБГ призна, че колегите му се чувствали некомфортно в коалиция с лява партия. „АБВ направи и добри неща, но сега дясноцентристката патриотична коалиция ще бъде по-концентрирана, включително и по социалната политика", коментира той.

И Зеленогорски, и Симеонов не смятат, че ще се стигне до предсрочни избори. „Ще има достатъчно отговорни народни представители, с които да се намери мнозинство", коментира Симеонов.

Той все пак напомни, че неговата формация има условия за президентското вето на Изборния кодекс и иска гласовете от Турция да намалеят. Ако то не бъде преодоляно, тогава патриотите също ще минат в опозиция.

Междувременно математикът и изборен експерт Михаил Константинов също лансира тезата, че предсрочни парламентарни избори няма да има. /NewsCafe

Коментари

Още от последните новини