Петима души са в болница след тежка катастрофа на пътя Бургас - Средец

Петима души са в болница след тежка катастрофа на пътя Бургас - Средец - E-Burgas.com

Петима души са пострадали при тежка катастрофа на пътя Бургас - Средец. Пострадалите са откарани в болница, а сред тях има и две деца - момченце на пет години и момиченце на 10 месеца. Те са настанени в отделението по педиатрия към УМБАЛ Бургас и са под наблюдение, съобщава БНТ.

Катастрофата е станала в събота с участието на три автомобила. Водачите са момиче на 19 години от Бургас, 56-годишен мъж от средецкото село Орлинци и 58-годишен бургазлия.

От Областната дирекция на МВР в Бургас уточниха, че причината е неправилно изпреварване, но не съобщават подробности за инцидента, както и кой всъщност е виновен.

Други двама души пострадаха след челен сблъсък между два автомобила в Бургас, в събота около 18.00 ч. на бул. "Иван Вазов".

Лек автомобил, управляван от 47-годишна бургазлийка, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост - дъжд и мокра пътна настилка, навлиза в платното за насрещно движение. Вследствие на това блъска челно друга кола. Зад волана е бил 39- годишен мъж от Бургас.

При инцидента са пострадали двамата шофьори. Те са тествани за употреба на алкохол, като пробата на 47-годишната жена е положителна - 0,47 промила.

Коментари

Още от последните новини