Петър Илиев ще е кандидатът за премиер на ИТН

Петър Илиев ще е кандидатът за премиер на ИТН - E-Burgas.com

Юристът Петър Илиев ще е кандидатът за премиер на "Има такъв народ", пише сайтът "Дневник", като се позовава на достоверни източници от парламента.

В 17 ч. днес той ще отиде да получи мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев. Срокът за изпълнението му е седем дни. Неофициална информация за номинацията му има от няколко дни, но от "Има такъв народ" отказват да обявят името му.

Петър Илиев бе кандидат за правосъден министър в първия проектокабинет на партията с кандидат за премиер Николай Василев.

Тогава лидерът на партията Слави Трифонов го представи с думите: "На 43 г., говори четири езика. Юрист, завършил магистратура в Софийски университет "Св. Климент Охридски" с пълно отличие. Специализирал е "Английско търговско право" и "Право на ЕС" в Бъкингамския университет във Великобритания. Специализирал е и "Американско право" в Ню Йорк, САЩ. Преподавател по "Конституционно право" в СУ. Доктор по право и автор на редица публикации на юридическа тема. Лауреат на отличието Адвокат на годината."

Петър Илиев е главен асистент в Юридическия факултет на Софийския Университет "Св. Климент Охридски". Преподавател е също по "Организация на правозащитните институции" и "Правата на човека в юриспруденцията на българските съдилища". Има и специализации по "Правораздаване", "Публична администрация" и "Международно право и международни отношения". Той е основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество "Илиев и партньoри". Почетен консул на Барбадос и ръководи консулството на Барбадос в България.

Свързани статии
СУ заключи: Петър Илиев е плагиатствал СУ ще проверява плагиатствал ли е Петър Илиев Премиерът Стефан Янев: Време е за политически действия Появи се нов фаворит за премиер на България Служебният премиер потвърди, че са подслушвани опозиционни политици Джаро идва в Бургас за премиерата на филм Филмът „Голата истина за група Жигули“ с предпремиера в Бургас Президентът и премиерът поздравиха студентите Популярна двойка идва в Бургас за премиера на книга Премиерът: Искат пак "Кабинет Орешарски"
Тагове
петър илиев премиер
Коментари

Още от последните новини