Пътни строители от цялата страна излязоха на протест

Пътни строители от цялата страна излязоха на протест - E-Burgas.com

Пътни строители от цялата страна излизат днес на национален протест. Недоволството им е срещу това, че ремонтите на пътища са спрени заради задължения на Държавната хазна в размер на един милиард лева към пътностроителните фирми.

Вчера премиерът Кирил Петков обяви, че са предложили на коалиционните си партньори да бъдат разплатени половината от дължимите пари на строителните фирми, а останалите 50% ще трябва да минат през парламентарен отчет.

Решението трябва да се гласува в четвъртък. Подобно предложение беше внесено в парламента миналата седмица, но решението на два пъти беше отлагано, което предизвика недоволството на пътния бранш.

Свързани статии
И НЗОК излиза на протест Родни производители също обявиха протестна готовност Надзиратели и съдебни охранители излизат на предупредителен протест Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа Общински кмет поведе протест заради поражения от градушка, земеделци блокираха главен път Превозвачите готови за нови разговори, но и за нови протести Пътните строители отложиха протестите Пътните фирми отново излизат на протест, блокират и Айтоския проход Стрители ще блокират пътища и по Великден Таксиметрови шофьори отново плашат с протести
Тагове
пътни строители протест
Коментари

Още от последните новини