Партиите в Бургас не постигнаха съгласие за местната РИК

Партиите в Бургас не постигнаха съгласие за местната РИК - E-Burgas.com

Централна избирателна комисия ще определи ръководството на РИК-Бургас след като партиите не стигнаха до съгласие по време на консултациите в Областна администрация Бургас.

РИК на 2-ри Бургаски изборен район е със 17 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, като се спазва следното съотношението между партиите и коалициите: коалиция „ГЕРБ-СДС“ – 5 членове, партия „Има такъв народ“ – 4 членове,  коалиция „БСП за България” – 3 членове, партия „ДПС” – 2 членове, коалиция „Демократична България“ – 2 членове, коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ – 1 член.

Две са предложенията за председател. От коалиция „ГЕРБ-СДС“ издигат кандидатурата на адвокат Михаил Хаджиянев. Председателското място поискаха и от коалиция „Изправи се!Мутри вън!“, тяхното предложение е за адвокат Димитър Вълчев.

Три политически субекта направиха предложения за мястото на секретар. От „Има такъв народ“ излъчиха адвокат Нели Гюмова,  коалиция „БСП за България” – адвокат Георги Михов, а ДПС – адвокат Емине Иляз.

За двете позиции на заместник-председател има само една заявка, тя е от коалиция „Демократична България“, от където предложиха адвокат Христина Хаджиатанасова.

Още днес протоколът от консултациите и всички необходими документи ще бъдат изпратени в Централна избирателна комисия. Крайният срок за назначаване на РИК е 21 май 2021 г.

Свързани статии
Мнозинството от българите предпочита да гласува с машини за честни избори Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Шеф в ЦИК: Разочарованието от политиците са причина за ниския вот Ден за размисъл преди изборите утре Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Демонстрации как се гласува с машина започват на ключови места в Бургас Започна пробното гласуване, 400 машини вече са из страната Българите зад граница с все по-слаб интерес към изборите
Тагове
рик цик избори партии
Коментари

Още от последните новини