Партиите в Бургас не постигнаха съгласие за местната РИК

Партиите в Бургас не постигнаха съгласие за местната РИК - E-Burgas.com

Централна избирателна комисия ще определи ръководството на РИК-Бургас след като партиите не стигнаха до съгласие по време на консултациите в Областна администрация Бургас.

РИК на 2-ри Бургаски изборен район е със 17 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, като се спазва следното съотношението между партиите и коалициите: коалиция „ГЕРБ-СДС“ – 5 членове, партия „Има такъв народ“ – 4 членове,  коалиция „БСП за България” – 3 членове, партия „ДПС” – 2 членове, коалиция „Демократична България“ – 2 членове, коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ – 1 член.

Две са предложенията за председател. От коалиция „ГЕРБ-СДС“ издигат кандидатурата на адвокат Михаил Хаджиянев. Председателското място поискаха и от коалиция „Изправи се!Мутри вън!“, тяхното предложение е за адвокат Димитър Вълчев.

Три политически субекта направиха предложения за мястото на секретар. От „Има такъв народ“ излъчиха адвокат Нели Гюмова,  коалиция „БСП за България” – адвокат Георги Михов, а ДПС – адвокат Емине Иляз.

За двете позиции на заместник-председател има само една заявка, тя е от коалиция „Демократична България“, от където предложиха адвокат Христина Хаджиатанасова.

Още днес протоколът от консултациите и всички необходими документи ще бъдат изпратени в Централна избирателна комисия. Крайният срок за назначаване на РИК е 21 май 2021 г.

Свързани статии
Разкриват близо 800 секции за българите в чужбина ЦИК открива нова процедура за машините за вота Проверяваме номера и адреса на избирателната ни секция онлайн или със SMS Бургаските тракийци не могат да се явят сами на избори, удрят рамо на „Възраждане“ ЦИК купува нови 1500 машини за 6,5 млн. лв. Областните управители на среща при премиера заради изборите Областният управител Мария Нейкова: Нужни са информационна кампания и обучение за машинното гласуване Зелен светофар от ЦИК за партии и коалиции Стефан Манов, ЦИК: Това, което няма по света, е смесване на хартия и машини Объркаха ли се борците на статуквото: Избраха единодушно предложения от ГЕРБ за шеф на ЦИК
Тагове
рик цик избори партии
Коментари

Още от последните новини