Парламентът едва събра кворум, втори ден се мъчи с бюджета

Парламентът едва събра кворум, втори ден се мъчи с бюджета - E-Burgas.com

Парламентът срещна трудности да продължи работата си по бюджета за 2018 г., след като снощи заседава до 3 часа през нощта, което предизвика противоречиви реакции в пленарната зала.

В началото на днешното заседание опозицията отказа да се регистрира. Само 105 депутати се регистрираха за старт на парламента и така не бе събран кворум. Събра се едва от втория опит, като се регистрираха 123 депутати.

След кратката почивка преди втория опит за събиране на кворум се разигра пореден "пърформанс" - депутатите от "Воля" влязоха с лекарски маски на лицата. Председателят на парламента Цвета Караянчева поиска обяснение за действията им, като това за пореден път се оказа, че е част от акцията на Веселин Марешки, който иска оставката на депутата от БСП Иво Христов.

Червеният депутат Драгомир Стойнев се ядоса, че Цвета Караянчева е допуснала този цирк.

„Остро възразявам, че не правите забележка и не се предприемат никакви действия спрямо този цирк, който се играе. Хора с маски стоят в зала, ако искат могат и с шапки да дойдат. Това принизява българския парламент. Знам, че разчитате на „Воля" да гласува бюджета и че стана патерица на управляващите. „Воля" ви подкрепят във всяко едно отношение, че едно говорят, а в зала правят коренно различно, и че има кворум благодарение на „Воля", обърна се Драгомир Стойнев към ГЕРБ.

„Ако продължавате да толерирате това поведение в пленарна зала и да си затваряте очите това ясно показва, че вашата основна цел е да принизявате българските институции", посочи депутатът.

cross.bg

Коментари

Още от последните новини