Паркът в Каблешково ще посреща посетители с нов облик

Паркът в Каблешково ще посреща посетители с нов облик  - E-Burgas.com

Община Поморие подписа тристранен договор с Държавен фонд „Земеделие“ и Местна инициативна група Поморие за безвъзмездно финансиране обновяването на общинския парк в гр. Каблешково, по Програма за развитие на селските райони за този период.

Дейностите по проекта предвиждат цялостно преасфалтиране на алеите и поставяне на нови градински бордюри. Площите, настлани с тротоарни плочи ще бъдат ремонтирани и изцяло подменени с нови настилки от естествен камък. Ще се извърши и доставка на ново парково обзавеждане и детски спортни съоръжения.

В парка, с обща площ от 12 190 кв. м.,  са обособени мемориална зона с паметник на патрона на града – Тодор Каблешков, централна паркова зона с преместваем обект за обществено хранене, места за отдих и разходки и зона за игри. На мястото на старата детска площадка ще се обособят два къта за игри на деца в различна възрастова група – до 3 г. и от 3 – 12 г. Площадките ще са с непосредствен достъп от парковите алеи, устроени така, че да осигуряват безопасност и достъпност при игра за всички ползватели, включително и за деца с увреждания. Съоръженията, предоставящи различни активни, забавни, сюжетни и ролеви игри, ще са монтирани върху специализирана ударопоглъщаща настилка.

Съществуващите осветителни тела ще бъдат подменени с нови LED (енергоспестяващи). Растителността ще се запази, като на места ще се възстанови със затревяване с устойчива на отъпкване тревна смеска.

Проектът „Благоустрояване и реновация на общински селищен парк в УПИ I, кв. 52, гр. Каблешково, общ. Поморие, обл. Бургас.” се финансира по Програма за развитие на селските райони 2014-2020, по процедура: МИГ Поморие_10_1_7.2. М4 “Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура”, със срок на изпълнение – 24 месеца.

Свързани статии
Единствените свещени ибиси у нас живеят в Зоопарк Бургас (Снимки) В "Братя Миладинови" негодуват срещу новата "Синя зона" Семейството на Зоопарк Бургас се увеличи с над 30 бебета (Снимки) Зоопарк Бургас с шоу програма и безплатен вход за всички деца на 1 юни „Парк Арена ОЗК“ работи с клубове и отделни граждани при спазване на противоепидемичните мерки Предложение: Без "Зелена зона" през уикендите това лято и повече пари за реклама на туризма От другата седмица: В Созопол започва приема на заявления за локално паркиране Вече можем да сядаме по пейките в парковете Новата инициатива в Созопол с първи резултати: Граждани ще паркират безплатно пред общината Скейт парк Поморие е най-новата придобивка за града
Тагове
каблешково пморие парк
Коментари

Още от последните новини