Пълно изследване на щитовидна жлеза и Витамин B12 на преференциални цени и през юни 

Пълно изследване на щитовидна жлеза и Витамин B12 на преференциални цени и през юни  - E-Burgas.com

Профилактичните кампании на медицинска лаборатория „ЛИНА” продължават и през месец юни. Така всеки от пациентите на лабораторията в областите Бургас и Варна  може избере хормонално изследване на щитовидна жлеза, в което са включени трите основни хормона - FT3, FT4 и TSH. До края на периода то е намалено от 36лв. на 18лв. А резултатът от него показва дали функцията на щитовидната жлеза е нормална, повишена или понижена. 
„Хормоналните изследвания на щитовидна жлеза представляват голям интерес за пациентите ни. В последните години освен жени, те са търсени и от все повече мъже”, споделят от „ЛИНА”. 
Втората профилактична кампания е стандартно изследване на кръв и урина, което включва: пълна кръвна картина, кръвна захар, урея, креатинин, пикочна киселина, холестерол, триглицериди, общ белтък, албумин, АсАТ и АлАТ  и общо химично изследване на урина. То е намалено от 29,50лв. на 14лв. 
„В стандартното изследване на кръв и урина има  показатели за мастната обмяна, функцията на бъбреците и черния дроб”, заявяват от „ЛИНА”. 
Третата кампания е особено подходяща за всички, които живеят близо до морето, защото включва Витамин B12, калций, натрий , хлор, калий, фосфор и магнезий. 
Витамин B12 се набавя с храната, но при пациенти с проблеми със стомаха, като язва, гастрит или колит, е възможно усвояването му да бъде нарушено. Същото важи и за хора, спазващи строг хранителен режим.

„Витамин B12 е изключително важен за целия организъм. Симптомите, които насочват към възможен витаминен дефицит, са нервност, проблеми със съсирването на кръвта, схващане на краката, депресия, възпален език, сърцебиене, проблеми с месечния цикъл, затруднено преглъщане, проблеми с паметта и други. Дефицитът му води до мегалобластна анемия и неврологични проблеми”, обясняват специалистите на лаборатория „ЛИНА”. Изследването на Витамин B12 и електролити е намалено от 44лв. на 25лв. 
От лаборатория „ЛИНА” напомнят, че до края на юни, като жест към сезонните работници, изследванията за лична здравна книжка също са на преференциална цена - 10лв. вместо 15лв.  Личната здравна книжка  е задължително изискване при постъпване на работа в ресторанти, кафенета и другите обекти, където персоналът има досег с хранителни продукти. Тя  е задължителна и за служители в детски градини и ясли, специализирани институции за възрастни, във водоснабдителните съоръжения, както и във фризьорски и козметични салони.

Изследванията на преференциални цени се извършват в самостоятелните филиали на „ЛИНА” (извън болнични заведения) във: Варна, Аксаково, Бургас, Поморие, Несебър, Созопол, Карнобат, Сунгурларе,  Айтос, Руен, Царево  и Средец. Към цената им  трябва да бъде прибавена и 2 лева такса за манипулация. 

Коментари

Още от последните новини