ОЗБГ: Кой и защо изсече 40 дървета край оградата на „Кроношпан“?

ОЗБГ: Кой и защо изсече 40 дървета край оградата на „Кроношпан“?  - E-Burgas.com

40 дървета са били изсечени покрай оградата на завод „Кроношпан“ - Бургас, алармират от ОЗБГ. Те са входирали писмо в Общински съвет - Бургас, като търсят отговорои кога, от кого и защо са изсечени дърветата. Според тях те са били жизнено важни за така наречения "зелен пояс".

От ОЗБГ задават следните въпроси към Георги Митев, който е председател на: „Комисията по опазване на околнага среда, земеделие и храните“
 

1.     Кога и от кого се е извършила експертизата по състоянието на дърветата?
2.     Кой е отговорен за поддръжката на дърветата /подрязване на короните, както и остраняването на изсъхналите клони/?
3.     Твърдението, че дърветата са били в лошо състояние и опасни, единствен мотив ли е да бъдат изсечени или изграждането на защитната ограда е причина за сечта?
4.     Може ли да се гарантира изграждането на плътен „зелен пояс“ по изискване в пакета препоръки на МОСВ и РИОСВ чрез засаждане на по-голям брой отраснали дървета по цялото продължение на защитното съоръжение, тъй като засадените до момента са практически нефункционални?

5.     Как ще се съгласува изграждането на „зеления пояс“ с твърдението, че отсечката към паркинга на строителния хипермаркет е със статут на "път" и отстоянието на дърветата няма да е достатъчно, съответно съществува очевидно противоречие?
6.     Откъде да получим официални документи, че заводът има за задължение да изгради „зелен пояс“, както беше предписано по препоръки от страна на МОСВ? Ако Вие притежавате съответните документи, очакваме да ни ги изпратите.
7.     Какъв е начинът да се запознаем с одобрения проект за изграждане на “зелен пояс”?

 

Коментари