Отпуснаха над 3 млн. лева за засегнати от наводненията общини

Отпуснаха над 3 млн. лева за засегнати от наводненията общини - E-Burgas.com

На извънредно заседание кабинетът отпусна над 3 милиона 731 000 лева на засегнати от наводненията общини.

По бюджета на столицата са отпуснати 965 000 за почистване на коритото на река Искър от язовир "Панчарево" до корекцията при летище "София". Община Костинброд ще бъде подпомогната с 1 милион 155 000 лева.

За укрепване на срутището в с. Дряново, както и за пътя Лъки - Крушово - Манастир община Лъки получава над 947 000 лева.

Община Гоце Делчев ще бъде подпомогната с повече от 663 000 за укрепване на десния бряг на р. Туфча и улица в с. Брезница.

"Подкрепата, която ни давате, е толкова, толкова нужна. Вие не ни дадохте възможност да се отчаяме. Вие ни помогнахте тогава, когато ни беше най-нужно, тогава когато виждахме как реката залива село Петърч, което не се е случвало от 15 години,когато заля и част от Костинброд, което не се е случвало повече от 10 години", заяви кметът на община Костинброд Трайко Младенов.

Свързани статии
Най-пострадалите от наводненията в Димчево получиха битова техника (Снимки) Ще чистят ежегодно четири реки, вливащи се в Мандра Кметът на Кости: Водата в се оттегля, но ще отменим частичното бедствено положение утре или в петък В село Кости евакуираха хората, десетки са наводнените къщи Продължава отводняването и оправянето на щетите в Бургаско Възстановиха движението между Ахтопол и Резово, водите на Велека освободиха пътя Бус с пътници попадна във воден капан в Дебелт Два пътя остават затврени в Созопол Очаква се значителнло повишение на речните нива в Югоизточна България Обстановката в Бургас вече е спокойна, 70 души за потърсили помощ заради наводнени дворове
Тагове
наводнения обезщетения компенсации възстановяване
Коментари

Още от последните новини