Отпада ограничението за правене на детски ваксини само в два дни от седмицата

Отпада ограничението за правене на детски ваксини само в два дни от седмицата - E-Burgas.com

Окончателно отпада ограничението за правене на детски ваксини само във вторник и четвъртък предаде "Нова". В сряда вечерта проблемът с личните лекари, които протестираха за това, че имат два дни в седмицата да извършват имунизации и реимунизации, беше решен. Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на брифинга на Оперативния щаб.

„Вчера цял ден говорихме с тях и в късните часове постигнахме съгласие по отношение на различните виждания. Подписал съм изменение на заповедта ми, в която има консенсус. Фиксирахме, че става въпрос за деца до 18-годишна възраст, както и за възможността освен вторник и четвъртък, да може и в друг ден да се извършват тези имунизации и реимунизации", каза здравният министър.

"Има лични лекари, при които децата са по-голямата част от пациентите. В рамките на два дни няма да могат да се справят с обема работа, затова даваме възможност и в друг ден да се извършват имунизации, като не се смесват потоците на здрави деца и болни възрастни“, уточни Ананиев. 

Коментари

Още от последните новини