Отхвърлиха винетките за 3 и 6 месеца

Отхвърлиха винетките за 3 и 6 месеца - E-Burgas.com

Депутатите отхвърлиха предложението на реформаторите Мартин Димитров и Петър Славов да бъдат въведени винетки за 3 и 6 месеца. Двамата се аргументираха с това, ме българите в чужбина, пък и много български граждани не ползват автомобилите си през цялата година, а само през топлите сезони или за 3 месеца, колкото трае лятото.Мартин Димитров посочи, че в Руминя има тримесечна винетка която струва едва 13 евро, в Австрия цената ѝ е 27 евро. Той ле готов да отстъпи дори за срока на винетката, който да бъде 3 месеца и тя да влезе в сила не от тази година, а от догодина. Реформторите срещнаха подкрепата на БСП.

На идеята остро се противопостави депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, както и шефът на пътната агенция Лазар Лазаров, който бепоканен в залата и се изказа в полза на сегашните срокове на винетките.

Но горещо подкрепи вливането на Националната компания „Стратегиечески инфраструктурни проекти” в Национална агенция „Пътна инфраструктура”. Той обяви, че няма да има уволнение на служители. Всъщност това е и промяната в броя на агенциите, за която премиерът Бойко Борисов спомена по време на интервюто си в Нова телевизия. /БЛИЦ

Коментари

Още от последните новини