Отделението по ендокринология на УМБАЛ Бургас възстанови работата си в пълен обем

Отделението по ендокринология на УМБАЛ Бургас възстанови работата си в пълен обем - E-Burgas.com

Отделението по ендокринология на УМБАЛ Бургас се върна на старото си място и възстанови работата си в пълен обем. Досега капацитетът му беше ограничен, защото бе превърнато в КОВИД-звено и приемаше пациенти другаде. То стана поредното отделение, което се върна към нормалния ритъм на работа, след нефрологията, кардиологията, ревматологията и кожно отделение. Очно отделение също възстанови дейността си след възстановяването на плановите операции.

Новоприетите пациенти с КОВИД в УМБАЛ Бургас продължават да намаляват. През триажния център минават между 5 и 10 души на ден и не всички се хоспитализират. Легла за такива пациенти се запазват в Инфекциозно отделение и на още три етажа в терапевтичния корпус на болницата. Обстановката се следи всеки ден, за да може при още по-голям спад на случаите да се възстанови нормалната работа и на другите отделения, които са превърнати в КОВИД, но продължават да работят на други места - гастроентерологията и вътрешното хематологично отделение.

Медицинският център на УМБАЛ Бургас - "Св. Николай Чудотворец" продължава ваксинациите срещу КОВИД-19. Кабинетът вече работи от 8 до 20 ч. всеки ден, като приема и предварително записани през единната система, и дошли на място без записване. Налични са ваксини на "Пфайзер-Бионтех", "Модерна", "Астра Зенека", както и най-новата еднодозова - на "Янсен".

Свързани статии
Безплатни прегледи на детския слух организира УМБАЛ Бургас В УМБАЛ Бургас спасиха дете със заседнал в трахеята зъб Младоженци зарадваха с дарение Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас Ако имате баба или майка с артрит, бъдете нащрек, съветват ревматолозите от УМБАЛ Бургас УМБАЛ отново ще свети в зелено в деня на донорството Младоженци дариха пари от сватбени букети на Детското отделение на бургаската болница Д-р Иван Казмин от УМБАЛ Бургас бе отличен за приноса си към ревматологията Съдбата на изоставеното бебе Антония отново повдига нерешени проблеми Бургаската болница прие новородено без майка, намерено на улицата На вниманието на бъдещите майки - онлайн среща с началника на Родилно отделение на УМБАЛ Бургас
Тагове
умбал отделение
Коментари

Още от последните новини

Светът
Отделението по ендокринология на УМБАЛ Бургас възстанови работата си в пълен обем - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Отделението по ендокринология на УМБАЛ Бургас възстанови работата си в пълен обем - E-Burgas.com

Африка